In time to time will Complete this blog with detail information. Resources compiled from Varies Sabah Tourism Website and few from my own Lenses. Welcoming everyone who want to contribute their info about Sabah.

Welcome to Travel To Sabah blogs:

Here you will find a list of fascinating places in Sabah, Malaysia. Some info was compiled and taken from varies sabah tourism website.

I will add-in more picture taken by myself in later time. Please check it out soon and Enjoy your stay in my blogspot.

Kota Kinabalu,Travel to sabah,Sandakan,Sipadan Island,Sepilok,Orchid


Kundasang/Ranau Hotel List

Kundasang / Ranau Accomodation
Type: Budget Hotel
Name
Room Rate
No. of Room
Star
1 Kinabalu Rose Cabin RM70 - RM250 25
2 Kinabalu Hotel RM45 11
3 Kinabalu Park NA NA
4 Kinabalu Resort Hotel RM90 19
5 Mountain View Motel RM69 20
6 Ranau Hotel RM70 14
7 View Motel RM55 18
8 Zen Garden Resort RM120 68
9 Laban Rata Resthouse NA NA **
10 Lohan Rest House RM50-RM150 23
10 Jaini Cafe and Lodge RM80++ NA

Type: Business Hotel
Name
Room Rate
No. of Room
Star
1 Perkasa Hotel Mt. Kinabalu RM145 73 ***
2 Kinabalu Pine Resorts Sdn Bhd RM135 - RM170 64 ***

15 comments:

  1. Hotel mesilau mana??? aik takkan dipulau pula hotel tu???

    ReplyDelete
  2. hotel mesilau tu refer kepada Mesilau Resort kan?itu berada di kaki gunung kinabalu..kalau dari pekan kundasang..dia jalan terus ikut jalan lalu SMK Kundasang dengan Cottage Hotel =)

    ReplyDelete
  3. teringat zmn belajar dlu slalu ke kundasang ranau..bestnye... rase cam nk pergi lg...

    ReplyDelete
  4. kundasang ranau best...sejuk..tempat sesuai utk berehat besama keluarga..

    ReplyDelete
  5. Lebih kurang 14 tahun tidak menjejak kaki ke pekan kundasang, aku mengharapkan ada perubahan terhadap pekan tersebut. Namunut amat menyedihkan situasinya hampir sama....pekan yang kotor dan kusam serta jalan yg berhabuk terutama di hadapan geria-gerai yang berjualan sayur2an....
    Sepatutnya sebagai pekan pelancongan, pihak berwajib harus memperindahkan pekan dan menaiktaraf jalan raya di pekan tersebut.
    kalau aku sebagai pelancong yang baru tiba di sabah, pasti aku akan mempunyai perspektif yg buruk mengenai negeri Sabah....
    Pihak berwajib harus merenung perkara ini...

    ReplyDelete
  6. pekan kundasang dlm pembaharuan/pembinaan/naik taraf..jalan da besar..luas. ok apa dari dulu2.

    ReplyDelete
  7. ya kundasang sudah maju jalan berturap

    ReplyDelete
  8. first time nak pegi kk ni..ingat nak terus ke kundasang je..nak tgok keindahan kinabalu...

    ReplyDelete
  9. nak gi sabah ni....adik tlg booked hotel tapi bila google tak ada pun....hotel pertama ada tak di kundasang?

    ReplyDelete
  10. Alalala..lmbt pula reply.. mcm takde la kak hotel pertama kat kundasang.. lama dah tak update hotel2 d kundasang nih.. rasanya ada yg baru lagi daripd list asal d atas...nanti sy cuba update list terkini ok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Emm Jenni Lodge boleh tahan juga.. bulan Dec hari tu sy tempah utk family baru rm100 2 queen size bed...kira berbaloi2 sgt.. dah la dekat area in between kundasang n ranau..

      Delete
  11. hotel pertama takde, tapi htel PERKASA ada lar. tp skrg dh tukar nama.. lupa plak namanye.. lebih kurang ..heritage..bla bla..

    ReplyDelete
  12. Dear all...

    Any inquiries or reservation boleh email sya ya...;-)

    nath.sales@borneorafflesiatravel.com

    C u in sabah...

    ReplyDelete
  13. sya akan ke kk next month so 2nd day nak ke kundasang,just to get opinion mana lebih baik booking hotel di ranau or kundasang...1st timer kkundasang. jauh tak ranau kekundasang? tq .

    ReplyDelete
  14. Ranau ngan kundasang tak jauh sgt.. about 14-20km rasanya...cuma jalan agak zig zag tu yg membuatkan mcm jauh tu.. emm kalau nak book hotel area ranau atau kundasang ni..better book awal.. nxt mth kalau ngam2 peek days or peek season.. agak susah nak dpt.. kecuali book hotel yg kecik2..

    hotel kecik2 ada juga kat ranau..cuma tak sempat nak update dlm web ni...

    ReplyDelete